Čokoládový dort s krémem z maracujového pyré

14. 3. 2023

ČOKOLÁDOVÝ DORT S MARACUJOVÝM KRÉMEM

čokoládový dort

Věděli jste, že naše produkty můžete zakoupit i na ROHLIK.CZ, pokud ne, tak neváhejte a přihoďte si do nákupního košíku k běžnému nákupu třeba naše MARACUJOVÉ SMOOTHIE a vyčarujte z něj tento úžasný ČOKOLÁDOVÝ DORT S MARACUJOVÝM KRÉMEM


Co budeme potřebovat na 1 dort cca 8-10 porcí:

  • 100 g nasekané hořké čokolády
  • 100 g slunečnicového nebo řepkového oleje
  • 170 g hladké mouky
  • 30 g mletých mandlí
  • 25 g holandského kakaa
  • 1 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 65 g másla pokojové teploty
  • 200 g třtinového cukru
  • 2 velká vejce
  • 60 g bílého jogurtu pokojové teploty

 

  • 200 g nasekané kvalitní bílé čokolády
  • 1 sáček našeho maracujového pyré
  • 20 g citronové šťávy
  • 20 g medu
  • 150 g 40% smetany ke šlehání
  • 160 g smetany ke šlehání (minim. 33%)

 

Návod k přípravě korpus:
  • Troubu předehřejte na 160 °C na horkovzduch a koláčovou formy o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem – dno přivřete a na boky pomocí trochy másla přilepte proužky pečícího papíru.
  • Čokoládu a olej rozehřejte v kastrůlku na mírný stupeň za občasného míchání. Čokoláda se rozpustí a spojí s olejem. Nechte trochu zchladnout.
  • Společně promíchejte v jedné míse mouku, mandle, kakao, prášek do pečiva, sodu a sůl.
  • Oddělte bílky od žloutků a polovinu cukru vyšlehejte se žloutky ve velké míse (budete do nich následně přidávat další suroviny) a druhou polovinu s bílky (do konzistence pevného lesklého sněhu).
  • Do žloutkové hmoty zašlehejte máslo, vmíchejte vychladlou čokoládu s olejem a postupně vmíchejte moučnou směs a jogurt. Nakonec stěrkou zatřete sníh.
  • Pečte ve vyhřáté troubě 45 – 50 minut (vyzkoušejte propečenost špejlí). Upečený korpus nechte 10 minut chladnout ve formě a pak vyklopte dnem vzhůru na mřížku a nechte zcela vychladnout. Ideální je vychladlý korpus na noc zabalit do potravinové folie a dát do lednice.
Návod k přípravě maracujového krému:
  • Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě (ideálně v plastové misce na několikrát po max. 20 vteřinových úsecích, po kterých čokoládu vždy promíchejte) nebo nad vodní lázní.
  • Zbylé ingredience (vyjma 40% smetany ke šlehání, tu budete potřebovat až druhý den) smíchejte v rendlíku a přiveďte k bodu varu. Nalijte na čokoládu naše maracujové pyré, nechte minutu stát a pak vymíchejte dohladka. Přikryjte potravinovou folií nebo dejte do uzavíratelné krabičky a dejte přes noc do lednice vychladit.
  • Druhý den nalijte 40% smetanu ke šlehání na vychlazený základ a lehce a krátce společně prošlehejte na co nejnižší stupeň jen do spojení a mírného ztuhnutí. Pozor na přešlehání.
Sestavení dortu:
  • Korpus jednou prořízněte a na spodní díl naneste lžící libovolnou marmeládu a rozetřete po celém povrchu.
  • Přiklopte vrchním dílem a na ten rozetřete našlehaným krémem a dozdobte.
Mangové smoothie(pyré) - zakoupíte zde

Maracujové smoothie(pyré) – zakoupíte zde

Sdílet na Facebooku

Sdílej tento příspěvek se svými přáteli