ČOKOLÁDOVÝ DORT S MARACUJOVÝM KRÉMEM
Věděli jste, že naše produkty můžete zakoupit i na ROHLIK.CZ, pokud ne, tak neváhejte a přihoďte si do nákupního košíku k běžnému nákupu třeba naše MARACUJOVÉ SMOOTHIE a vyčarujte z něj tento úžasný ČOKOLÁDOVÝ DORT S MARACUJOVÝM KRÉMEM
Co budeme potřebovat na 1 dort cca 8-10 porcí:
- 100 g nasekané hořké čokolády
- 100 g slunečnicového nebo řepkového oleje
- 170 g hladké mouky
- 30 g mletých mandlí
- 25 g holandského kakaa
- 1 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- 65 g másla pokojové teploty
- 200 g třtinového cukru
- 2 velká vejce
- 60 g bílého jogurtu pokojové teploty
- 200 g nasekané kvalitní bílé čokolády
- 1 sáček našeho maracujového pyré
- 20 g citronové šťávy
- 20 g medu
- 150 g 40% smetany ke šlehání
- 160 g smetany ke šlehání (minim. 33%)
Návod k přípravě korpus:
- Troubu předehřejte na 160 °C na horkovzduch a koláčovou formy o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem – dno přivřete a na boky pomocí trochy másla přilepte proužky pečícího papíru.
- Čokoládu a olej rozehřejte v kastrůlku na mírný stupeň za občasného míchání. Čokoláda se rozpustí a spojí s olejem. Nechte trochu zchladnout.
- Společně promíchejte v jedné míse mouku, mandle, kakao, prášek do pečiva, sodu a sůl.
- Oddělte bílky od žloutků a polovinu cukru vyšlehejte se žloutky ve velké míse (budete do nich následně přidávat další suroviny) a druhou polovinu s bílky (do konzistence pevného lesklého sněhu).
- Do žloutkové hmoty zašlehejte máslo, vmíchejte vychladlou čokoládu s olejem a postupně vmíchejte moučnou směs a jogurt. Nakonec stěrkou zatřete sníh.
- Pečte ve vyhřáté troubě 45 – 50 minut (vyzkoušejte propečenost špejlí). Upečený korpus nechte 10 minut chladnout ve formě a pak vyklopte dnem vzhůru na mřížku a nechte zcela vychladnout. Ideální je vychladlý korpus na noc zabalit do potravinové folie a dát do lednice.
Návod k přípravě maracujového krému:
- Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě (ideálně v plastové misce na několikrát po max. 20 vteřinových úsecích, po kterých čokoládu vždy promíchejte) nebo nad vodní lázní.
- Zbylé ingredience (vyjma 40% smetany ke šlehání, tu budete potřebovat až druhý den) smíchejte v rendlíku a přiveďte k bodu varu. Nalijte na čokoládu naše maracujové pyré, nechte minutu stát a pak vymíchejte dohladka. Přikryjte potravinovou folií nebo dejte do uzavíratelné krabičky a dejte přes noc do lednice vychladit.
- Druhý den nalijte 40% smetanu ke šlehání na vychlazený základ a lehce a krátce společně prošlehejte na co nejnižší stupeň jen do spojení a mírného ztuhnutí. Pozor na přešlehání.
Sestavení dortu:
- Korpus jednou prořízněte a na spodní díl naneste lžící libovolnou marmeládu a rozetřete po celém povrchu.
- Přiklopte vrchním dílem a na ten rozetřete našlehaným krémem a dozdobte.

Maracujové smoothie(pyré) – zakoupíte zde