PAVLOVA S MANGOVÝM KRÉMEM
Věděli jste, že naše produkty můžete zakoupit i na ROHLIK.CZ, pokud ne, tak neváhejte a přihoďte si do nákupního košíku k běžnému nákupu třeba naše MANGOVÉ SMOOTHIE a vyčarujte z něj tuto úžasnou Mangovou Pavlovu.
Co budeme potřebovat na 4-6 porcí :
- 150 g bílků
- 225 g cukru krupice
- 20 g kukuřičného škrobu
- 5 g vinného octa
- 2 sáčky mraženého našeho TROPICO MANGOVÉHO SMOOTHIE
- 25 g citronové šťávy
- 15 g kukuřičného škrobu
- 90 g medu
- 115 g másla
- 4 žloutky
- 200 g smetany ke šlehání
- Návod k přípravě korpus:
- Bílky vyšlehejte za postupného přidávání cukru do tuhého lesklého sněhu, který tvoří měkké špičky (není úplně tuhý, ale drží tvar). Nakonec rychle a krátce zašlehejte škrob a ocet.
- Troubu předehřejte na 150˚ C (horní a dolní ohřev). připravte si na plech pečící papír a nakreslete na rubovou stranu kruh o průměru 18 cm (např. podle dna dortové formy). Naneste sníh doprostřed kruhu do vysokého kopce (sníh bude uvnitř kruhu, cca 3 cm od okraje po celém obvodu – při pečení se směs nafoukne a zvětší). Zdobícím nožem nebo stěrkou vytvarujte kopec a uprostřed nahoře vydlabejte malý důlek.
- Dejte do trouby a ihned snižte teplotu na 120˚ C. Po půl hodině snižte na 110˚ C a pečte další hodinu (celkem tedy hodinu a půl). Poté vypněte troubu, ale neotvírejte ji a Pavolovu v ní nechte klidně do druhého dne stydnout a schnout (minimálně ji nechte ve vypnuté troubě 3 hodiny). Korpus bude zvenku krásně křupavý a uvnitř měkký, sněhový.
- Návod k přípravě krém:
- Do rendlíku dejte mangové pyré, citronovou šťávu a máslo. V misce smíchejte škrob s medem do kašičky, kterou pak přidejte k ostatním surovinám do rendlíku. Prohřejte lehce a přidejte žloutky. Přiveďte k varu a nechte provařit za stálého míchání cca 2 minuty.
- Přendejte do sklenice s víkem a nechte vychladit v lednici.
- Před použitím prošlehejte krátce šlehačem.
- Sestavení dortu:
- Korpus plňte až těsně před podáváním. Vyšlehejte šlehačku. Korpus si dejte na servírovací talíř a plňte na něm. Na dno dejte mangový krém (část nechte na zdobení povrchu), na něj navrstvěte šlehačku a znovu mangový krém (rozetřete několika tahy lžící nebo vidličky, aby se lehce propojily). Dozdobte melounem.