MANGOVÉ TIRAMISU S BÍLOU ČOKOLÁDOU podle @alishaeasycooking
Kdo by nemiloval tiramisu, ale proč s ho jednou neudělat třeba trošku více „exotické“ s mangem a bílou čokoládou a hlavně bez syrových vajíček, takže se nemusíte bát salmonelózy.
Co budeme potřebovat na 10 porcí :
- 3 balení cukrářské podlouhlé piškoty
- 2 vaničky tvarohu
- 1 vysokoprocentní šlehačka
- 2 sáčky mangového pyré/smoothie Tropico
- 2 lžíce medu
- 1/2 lžičky vanilkového aroma nebo 1 sáček vanilkového cukru
- 1 mango na ozdobu
- hoblinky bílé čokolády
Návod k přípravě:
- Pokud nebudete používat cukrářské podlouhlé piškoty, které jsou obalené v cukru, tak smetanový základ doslaďte medem.
- Tvaroh, šlehačku, pyré společně vyšlehejte do hladké pěny.
- Naskládejte vrstvu piškotů, můžete pokapat mangovým pyré, aby byly vlhké, naneste ½ krému a znovu opakujte.
- Nahoru můžete nakrájet na ozdobu mango a nastrouhat bílou čokoládu.
- Nechte přes noc ztuhnout v lednici – Pokud chcete servírovat ihned – udělejte do mističek/skleniček po jedné porci.