Nepečený rakytníkový dort

24. 5. 2021

NEPEČENÝ RAKYTNÍKOVÝ DORT by @master_michaela 

Receptů na výborné dorty není nikdy dost, tak tu pro vás máme inspiraci na pečený dort, který udělá radost každému k nedělní kávičce. Zvládne ho pravdu každý, je bez lepku a přidaného cukru a díky vrchní vrstvě udělané z našeho 100% rakytníkového džusu je i plný vitamínů.

Co budeme potřebovat + Návod k přípravě:

🧡spodní vrstva:
▪️200g bezlepkových piškotů
▪️2 lžíce kakaa
▪️90g rozpuštěného másla
👉Bezlepkové piškoty (můžete samozřejmě i normální) rozmixujte najemno👉přidejte kakao a rozpuštěné máslo👉vše promíchejte a natlačte na dno dortové formy o průměru 24 cm, kterou si předem vyložte pečícím papírem👉dejte odpočinout do lednice.

🧡střed:
▪️280g zakysané smetany
▪️450g plnotučného tvarohu
▪️160g smetany 31%
▪️2 lžíce medu
▪️4 a 1/2 plátků želatiny
👉Vyšlehejte tvaroh se zakysanou smetanou a medem👉v hrnci zahřejte smetanu, nesmí se však vařit👉plátky želatiny dejte do studené vody a jakmile změknou, přidejte je do hrnce se smetanou a nechte je rozpustit👉pak nalijte smetanu k tvarohové směsi, důkladně promíchejte a vlijte do dortové formy na piškotový základ👉dejte do lednice ztuhnout (cca 3-4hodiny).

🧡vrchní vrstva:
▪️1sáček našeho mraženého rakytníkového džusu
▪️50ml vody
▪️1 a 1/2 plátků želatiny
👉Rakytníkový džus s vodou v hrnci mírně zahřejte👉plátky želatiny dejte do studené vody👉jakmile změknou, přidejte je k ovocnému pyré a nechte rozpustit👉pak nalijte ovocnou směs na dort a dejte ztuhnout do lednice👉Ideálně přes noc👉Dobrou chuť🍰

 

Sdílet na Facebooku

Sdílej tento příspěvek se svými přáteli