MANGOVÝ TAPIOKOVÝ PUDING podle @alishaeasycooking
Zdravých a hlavně jednoduchých nepečených dezertů není nikdy dost…
…obzvláště v létě, když jsou parna se vám tento 🥭MANGOVO TAPIOKOVÝ PUDING🥭 s naším mangovým pyré bude hodit.
~
Co budeme potřebovat pro 4 osoby:
- 1 hrnek tapiokových perel
- 1 hrnek kokosového mléka (může být i jiné rostlinné)
- 1 mango + 1 sáček našeho mraženého mangového pyré
- 1 lžíce sladidla/medu
Návod k přípravě:
- Tapiokové perly je nejlepší nechat, alespoň 12 hodin namočené ve vodě, aby nabobtnaly – pak je totiž nemusíte tak dlouho vařit dezert).
- Jakmile jsou tapiokové perly nabobtnané. Zvětší 1-2x svůj objem. Tak je včetně přebytečné vody dáme do nepřilnavého hrnce, zalijeme kokosovým mlékem a vaříme. Jakmile začne puding houstnout a perly změní barvu z bílé na „skleněnou“, což bude do 10minut, tak je můžeme vypnout.
- Nyní do uvařeného pudingu vmícháme mango a lžičku sladidla a vše důkladně promícháme.
- Přichystáme si misky/skleničky ve kterých budeme puding servírovat a na dno dáme 1lžíci nasekaného manga, zalijeme uvařeným ještě teplým pudingem, ozdobíme a máme hotovo.
- Tento výborný puding můžete servírovat, jak teplý, tak vychlazený přímo z lednice.